Elmalı Mini Rulo (Rafine Şekersiz)

Elmalı Küçük Rulo (Rafine Şekersiz) Tanımı İçin Malzemeler
Elmalı harç için;
- 2 adet kırmızı elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 5-6 adet iç ceviz
- 2 yemek kaşığı elma suyu konsantresi
Hamur için;
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı elma suyu konsantresi
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe göre)
Üzerine isteğe nazaran;
- Hindistan cevizi tozu ya da az pudra şekeri
Elmalı Küçük Rulo (Rafine Şekersiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmalı harcı hazırlamak için elmaları rendeliyoruz.
- Cevizleri çok ufalamadan elimizle kırıp öbür materyaller ile birlikte tencereye koyuyoruz.
- Karıştırarak elmalı harcı pişiriyoruz. Suyunu salıp çektiğinde ve yumuşadığında altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru hazırlamak için gerekli materyalleri kaba koyuyoruz.
- Önce kaşıkla toparlayıp sonra elimizle yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğü modüller koparıp tezgahta ya da elimizde açıyoruz ve içine elmalı harçtan 1er tatlı kaşığı koyup kenarlarından kapatarak yuvarlıyoruz. Fotoğraftaki biçimi vererek tepsiye diziyoruz.
- Hamur ve harç bitene kadar tıpkı sürece devam ediyoruz.
- 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun 🌸.
Elmalı Küçük Rulo (Rafine Şekersiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



