Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı)

Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

İçi için;

  • 4-5 adet elma
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe bağlı ceviz içi

Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalarımızı soyalım ve rendeleyelim. Tarçın ve şekeri ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Soğuması için kenarda bekletin.
  2. Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıyoruz.
  3. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek nesil göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak yapalım. Merdane yardımıyla açalım. Uçlarına çizikler atalım. Elma harcımızı koyalım ve yuvarlayalım.
  5. 180 derecelik fırında 20-25 dk kadar kızarana kadar pişirelim.
  6. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun ✌️

Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Domates Kızartması
Şekerpare Tatlısı (Videolu)
Pamuk Gibi Tel Tel Açma
Çimdik Kurabiye
Kızılcık Marmelati
Islak Kurabiye
Hdabla | © 2024 |