Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı)

Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 hamur kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
İçi için;
- 4-5 adet elma
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı ceviz içi
Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalarımızı soyalım ve rendeleyelim. Tarçın ve şekeri ekleyelim. Suyunu çekene kadar pişirelim. Soğuması için kenarda bekletin.
- Un hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıyoruz.
- Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek nesil göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak yapalım. Merdane yardımıyla açalım. Uçlarına çizikler atalım. Elma harcımızı koyalım ve yuvarlayalım.
- 180 derecelik fırında 20-25 dk kadar kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ✌️
Elmalı Kurabiye (Sıvı Yağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


