Elmalı Kurabiye (Gül Şeklinde)

Elmalı Kurabiye (Gül Şeklinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında olacak )
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm elma farketmez)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (100 ml)
  • 3.5 su bardağı un (un kalitesine nazaran ölçü değişebiliyor denetimli eklenmeli)

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın (ceviz ve tarçın kullanmadım bu tanımda dileyen kullanabilir )

Elmalı Kurabiye (Gül Şeklinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları soyup rendeleyelim ve üzerine toz şekeri döküp kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirmeye bırakalım elmalar suyunu çektikten sonra üzerine tarçın ve cevizi ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Un hariç tüm hamur gereçlerini uygun bir kaba alıp evvel karıştıralım daha sonra unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Önce hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparttım elimle yuvarlak bir biçimde açtım ve daha sonra aralıklı dört çizik attım ve tam ortasına elmalı harcı koydum daha sonra sırasıyla kesimleri birleştirdim ve tepsiye dizdim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirdim. Kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri serptim 💫

Elmalı Kurabiye (Gül Şeklinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Patatesli Omlet
Pankek
Süt Helvası
Orman Meyveli Magnolia
Karaköy Poğaçası
Patatesli Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |