Elmalı Kurabiye (Büşo Hanımın Ellerinden)
Elmalı Kurabiye (Büşo Hanımın Ellerinden) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 pk kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un (kıvama nazaran artabilir)
İç materyali ;
- 4 elma orta uzunluk elma rendesi
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
Üzerine;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Büşo Hanımın Ellerinden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyelim ve uygun bir tavaya alalım.
- Üzerine toz şeker ilave edip, orta ateşte elmalar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almadan evvel tarçın ekleyelim, bir iki çeşit çevirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, pudra şekeri ve kabartma tozunu uygun bir kaba alalım.
- Tüm gereçlerimizi yeterlice karıştıralım ve yavaşça denetimli olarak unu ekleyelim.
- Hamurumuzun ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekiyor.
- Ardından hamurumuzdan küçük modüller alarak her birini elimizde yuvarlayıp merdane yardımıyla açalım, rulet yardımıyla üçgen biçiminde kesip hazırladığımız elmalı iç harcından koyarak dikkatlice saralım.
- Kurabiyelerimizi uygun fırın tepsisine aralıklı yerleştirelim ve evvelden 170 derecede ısıtılan fırında 20dk pişmeye bırakalım. (ilk 15dk fırının kapağını katiyen açmayalım) altı hafif kızaran kurabiyeleri fırından alıp oda sıcaklığına geldiğinde üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye (Büşo Hanımın Ellerinden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









