Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (hamur yumuşak olmayacak)

İç harcı için:

  • 4 orta uzunluk elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • Yarım bardak kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kırılmış fındık

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları soyup minik küpler halinde doğrayalım isterseniz rendeleyin.
  2. Tavaya alalım,suyunu salıp çekince altını kapatalım ve tarçını ekleyelim, soğumaya bırakalım.
  3. Soğuyunca fındığı ve kuru üzümü ekleyip karıştıralım.
  4. Hamuru için yumuşak tereyağını ve tüm gereçleri yoğuralım.
  5. Soğumuş elma harcını kullanarak istediğinizi hali verdikten sonra evvelce ısıtılmış fırında 170 derece 15-20dk pişirelim.Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurta, Yoğurt, Süt Yok️ Susamlı Sokak Simidi Tarifi (Videolu)
Sivas Kömbesi (Patatesli)
Rulo Pasta Tarifi (Videolu)
Zeytinyağlı Tarhana Çorbası
Kışlık Menemen
Şipşak Pudingli Dondurmalı Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |