Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1.5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un
İçi için;
- 5-6 tane büyük uzunluk tatlı elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İçi için elmaları soyup rendeleyin.
- Geniş bir tavaya alıp üzerine şeker ilave edin suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Sonra tarçın ve ceviz ekleyip ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Hamuru için tüm materyalleri bir kaba alıp yoğurun.
- Hamurdan biraz kesim alıp iki yağlı kağıt ortasında açın ve 8 eşit modüle kesin geniş kısımlara elmalı harçtan koyup sarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun 🌼.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





