Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı sirke (hamuru gevrek yapar)
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 – 4 su bardağı)
İç harcı için:
- 3 adet orta uzunluk elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe nazaran ½ çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları rendeleyin tavaya alıp üzerine şekeri ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin ocaktan alınca tarçın ve cevizi ekleyip, karıştırın soğumaya bırakın.
- Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve sirkeyi yoğurma kabına alın kabartma tozunu ekleyin, unu azar azar ek ederek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamuru bezelere ayırın her bezeyi merdane ile açıp üçgenler (pizza dilimi gibi) kesin geniş tarafına elmalı harç koyup sarın ya da klasik kapalı “yarım ay kurabiye” biçimi verebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, hafif pembeleşene kadar (15-20 dk) pişirin.
- Fırından çıkınca soğumasını bekleyin, üzerine pudra şekeri serpin. 👉
Not:Sirke kurabiyeyi kıyır yapıyor. Hamuru fazla yoğurmadan toparlamak gerekiyor, yoksa sertleşir. İç harcı güzelce soğutulmalı, yoksa hamuru ıslatır. Bu kurabiye 2-3 gün boyunca bayatlamadan birebir tazelikte kalıyor.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









