Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için:

  • 5–6 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe nazaran fazla)

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeleyin, şekerle pişirin. Suyunu çekince tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
  2. Hamur için sıvı materyalleri karıştırın, akabinde kuru materyalleri ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan küçük bir kesim ayırın, unla ovun. Böylelikle üzeri için kırıntılar hazırlanmış olur.
  4. Kalan hamuru yuvarlayıp tepsiye dizin. Üzerlerine bardakla yavaşça bastırın. Yaklaşık 20 adet.
  5. Ortalarına elmalı harçtan koyun, üzerine hazırladığınız kırıntıları serpiştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 175°c alt-üst ayarda fırında 30–35 dakika pişirin.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Pırasa Tarifi
Kokoş Mini Pasta
Balon Gibi Şişen Bazlama (Videolu)
Pratik Çömlek Yemeği
Kabak Reçeli (Kireçsiz)
Yoğurtlu Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |