Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için:

  • 3 adet elma (rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, çekilmiş)

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı hazırlayın: elmaları rendeleyin ve bir tavaya alın.
  2. Üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Sonra tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  4. Hamuru hazırlayın: oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, nişasta, yumurta ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın.
  5. Üzerine kabartma tozu, vanilin ve azar azar unu ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  6. Şekil verme: hamurdan bir modül ayırın. (fırına atmadan evvel üzerine serpeceğiz. ) hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Tepsiye aralıklarla dizin.
  7. Üzerine bardak yahut kaşıkla bastırıp iç harçtan koyun.
  8. Ayırdığınız hamura un ekleyin.
  9. Hamur sertleşsin ve kurabiyelerin üzerine rendeleyip, serpin.
  10. Pişirme: evvelce ısıtılmış 170°c fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  11. Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun! 😋.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Çıtır Çıtır El Açması Peynirli Börek
Harika Çökel (Ankara Yemeği)
Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Çıtır Börek
Çilekli Matcha Latte
Hdabla | © 2025 |