Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harcı için:
- 3 adet elma (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, çekilmiş)
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı hazırlayın: elmaları rendeleyin ve bir tavaya alın.
- Üzerine toz şekeri ekleyip orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Sonra tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Hamuru hazırlayın: oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, nişasta, yumurta ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın.
- Üzerine kabartma tozu, vanilin ve azar azar unu ekleyerek yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Şekil verme: hamurdan bir modül ayırın. (fırına atmadan evvel üzerine serpeceğiz. ) hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Tepsiye aralıklarla dizin.
- Üzerine bardak yahut kaşıkla bastırıp iç harçtan koyun.
- Ayırdığınız hamura un ekleyin.
- Hamur sertleşsin ve kurabiyelerin üzerine rendeleyip, serpin.
- Pişirme: evvelce ısıtılmış 170°c fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun! 😋.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












