Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 3 orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel elmalarımızı soyalım ve rendeleyelim şekeri ilave ederek derince bir tavanın içinde pişirelim, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim ve tarçın eği yapalım kenarda soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu yapmaya başlayalım oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyelim, güzelce yoğuralım kulak göğsü yumuşaklığında olsun.
- Hamurumuzdan bir kesim ayırıp içine az un katarak sertleştirelim ve dondurucuda biraz donduralım.
- Küçük toplar halinde yuvarlayalım ve yağladığımız fırın tepsisine dizelim, bir çay bardağının aykırısı ile ortasına bastıralım hazırladığımız elmalarımızı koyalım.
- Ayırdığımız dondurucuda ki hamuru rendeleyelim ve elmalarımızın üzerine serpelim.
- 180 derece fırında pişirelim yapanlara afiyet olsun.
- Üzerine pudra şekeri serpelim.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









