Lokum Gibi Kavurma

Lokum Üzere Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo orta yağlı dana kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı sarı yağ (yoksa tereyağ da olur)
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı zerzevat çeşnisi
  • Damak zevkine nazaran tuz

Lokum Üzere Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Arkadaşlar öncelikle orta yağlı dana etini minik kuşbaşı olacak biçimde doğruyoruz.
  2. Daha sonra ılık suda kanı akıp beyazlaşana kadar bekletiyoruz (2 saat kadar).
  3. Daha sonra etimizi tencereye alalım, evvel yüksek daha sonra çok kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Dibini tutmaması için biraz sıcak su ekleyebiliriz ancak birazcık 1/2 su bardağı mesela.
  5. Daha sonra minik minik doğradığımız bir baş soğanımızı da tencereye ek edip etler güzelce yumuşacık olana kadar pişirelim.
  6. Önemli nokta çok karıştırmayalım, ki etler pert olmasınlar.
  7. Tereyağımızı da ek edip bir iki karıştıralım ve altını kapatıp istediğimiz halde servis yapalım.
  8. Ben yanına hoş bir pilav yaptım, onun da tanımını paylaşacağım bir dahaki kısımda. Şimdiden afiyet şifa olsun efenim. :).

Lokum Üzere Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mıhlama
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cacık
Avokado Yumurtalı Tartin
4 Kaşık Çorbası
Tahinli Rulo Çörek
Çikolatalı Cookies
Tam Ölçülü Glutensiz Pancake
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet