Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı)
Elmalı harç için;
- 4 -5 tane elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harç için elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Şekeri de ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim akabinde tarçın ve cevizi ekleyelim ocaktan alalım.
- Hamur için tereyağı, yoğurt sıvı yağ ve yumurtayı ekleyelim düzgünce karıştıralım. Krema kıvamını alsın.
- Ardından pudra şekeri, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim.
- Yumuşak, ele yarışmayan bir hamur elde edelim (unu yavaş yavaş ekleyelim bu sayede kıvamı yakalamak daha kolay olacak. ).
- Karışımdan yumurta büyüklüğünde bir hamur alalım, bir yemek kaşığı unla birlikte ufalayalım ve kenara alalım.
- Daha sonra bunu kurabiyelerin üzerine kullanacağız.
- Ceviz büyüklüğünde hamurlar alalım ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
- Çay bardağını una batırıp akabinde hamurların ortasından bastırıp form verelim.
- Hazırladığımız iç harcı ortalarına koyalım.
- Üzeri için hamurdan hazırladığımız kırıntıları serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kurabiyelerimizin fırından aldıktan sonra birinci sıcağı çıkmadan ellemeyelim dağılabilir.
- İkram etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpelim.Kurabiyemiz hazır.Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








