Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 150 gram erimiş soğumuş teremyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 pk vanilin
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 orta uzunluk elma
  • 1 küçük bardak doğranmış ceviz

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta şeker ve erimiş soğumuş yağı bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  2. Elma ve ceviz hariç başka gereçleri ek ediyoruz ve yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
  3. Küçük küp halinde doğranmış elmayı ve cevizi ek edip karıştırıyoruz, cevizden az büyük kesimler alıp yuvarlayıp tepsiye alıyoruz.
  4. 180 derece fırında 15 dakika civarı kızarıncaya kadar pişiriyoruz, fırından alıp soğuttuğumuz kurabiyelere pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şiş Kebap
Tavuk Kebabı Eşliğinde Sulu Nefis Pilav
Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça
Çay Saati Menüsü
Patatesli Köfte
Yüksük Çorbası
Hdabla | © 2025 |