Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 fincan pudra şekeri
- 2.5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet orta uzunluk kırmızı elma
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin ve pudra şekerini derin bir kapta karıştıralım, yoğurdu ekleyelim.
- Üzerine yumurtayı ekleyelim.
- Sıvı yağ ekleyip, yeterlice karıştıralım.
- Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Unu denetimli olarak yavaş yavaş ekleyelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım, iç harcı hazırlayana kadar üzerini kapatıp dinlendirelim.
- Elmaları rendeleyip ocağa alalım.
- Üzerine şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar pişirelim.
- Şeker eridikten sonra tarçını ekleyip, ocağı kapatalım.
- Hamuru beş modüle ayırıp, bir parçayı merdane yardımıyla açalım dilediğiniz hali verip, iç harcı ekleyelim yağlı kağıt serili tepsiye alıp 175 derece evvelce ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













