Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fincan pudra şekeri
  • 2.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet orta uzunluk kırmızı elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin ve pudra şekerini derin bir kapta karıştıralım, yoğurdu ekleyelim.
  2. Üzerine yumurtayı ekleyelim.
  3. Sıvı yağ ekleyip, yeterlice karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  5. Unu denetimli olarak yavaş yavaş ekleyelim.
  6. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım, iç harcı hazırlayana kadar üzerini kapatıp dinlendirelim.
  7. Elmaları rendeleyip ocağa alalım.
  8. Üzerine şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar pişirelim.
  9. Şeker eridikten sonra tarçını ekleyip, ocağı kapatalım.
  10. Hamuru beş modüle ayırıp, bir parçayı merdane yardımıyla açalım dilediğiniz hali verip, iç harcı ekleyelim yağlı kağıt serili tepsiye alıp 175 derece evvelce ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirelim.
  11. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edelim. Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Kahvaltılık Gevrek
Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır)
Tako Dürüm
Çıtır Patates Salatası (Mükemmel Lezzet)
Oğlum Poyraz’ In Doğum Günü Masası
Elmalı Krep (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet