Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke (kurabiyemiz çıtır olması için)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3-4 su bardağı un (aldığı kadar)
İç harcı için:
- 4 tane elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- Tarçın
Üzerini süslemek için:
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamuru için:200 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 3 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı pudra şekerini yoğurma kabına alıp çırpalım.
- Sonra 1 adet yumurtayı kırıp tekrar çırpalım.
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurdu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi koyup tekrar çırpalım.
- Daha sonra 3-4 su bardağı unu denetimli bir formda ekleyip elimizle yoğuralım ve elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu buzdobında 1 saat bekletelim ve bizde iç harcımızı hazırlayalım.
- İç harcı için:4 orta uzunluk elma ,4 yemek kaşığı şekeri tavaya alalım ve elmaların suyunu çekene kadar pişmesi gerekiyor az bir sulansa bile hamurunuzu yumuşatacağından ötürü kurabiyeler çok gevrek olmaz hafif macun kıvamına gelene kadar ve büsbütün suyunu çekene kadar pişirmeniz gerekiyor.
- İç harcımız soğuması için uygun bir kaba boşaltıyoruz uygunca soğuduktan sonra tarçını ek edelim.
- Sonra kurabiyelerimizi yuvarlak açıp elmalı harcı içine koyalım ve hal verelim.
- Daha sonra öneceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika denetimli bir halde pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimiz servise hazır afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

