Elmalı Kek
Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı dolusu şeker
- 1 vanilya şekeri
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 2, 5 su bardağı un
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
Üzeri için;
- 4 orta uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı yaprak badem
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel bir kaşık tereyağ tavamıza alıyoruz ve bir su barda yaprak bademi renk alıncaya kadar kavuruyoruz.
- Kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kabın içerisine üç yumurtamızı ,vanilyamızı ve şekerimizi alıyoruz ve kabarıncaya kadar çırpıyoruz.
- Önce sıvılarımızı ek edip karıştırıyoruz ,daha sonra unumuzu, fındığımızı ve kabartma tozunu ek edip karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsimize hamurumuzu döküyoruz.
- Üstüne küp küp doğranmış elmalarmızı yayıyoruz, soğutmaya bıraktığımız bademleri üstüne serpiştiriyoruz.
- Isıtılmış fırında 180°’de yaklaşık 40 dakika pişirin isteğe bağlı pudra şekeri serpin, olağanüstü oluyor kesinlikle denensin konut halkı bayıldı afiyet olsun🤝😋
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








