Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı dolusu şeker
  • 1 vanilya şekeri
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık

Üzeri için;

  • 4 orta uzunluk elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı yaprak badem

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel bir kaşık tereyağ tavamıza alıyoruz ve bir su barda yaprak bademi renk alıncaya kadar kavuruyoruz.
  2. Kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Bir kabın içerisine üç yumurtamızı ,vanilyamızı ve şekerimizi alıyoruz ve kabarıncaya kadar çırpıyoruz.
  4. Önce sıvılarımızı ek edip karıştırıyoruz ,daha sonra unumuzu, fındığımızı ve kabartma tozunu ek edip karıştırıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize hamurumuzu döküyoruz.
  6. Üstüne küp küp doğranmış elmalarmızı yayıyoruz, soğutmaya bıraktığımız bademleri üstüne serpiştiriyoruz.
  7. Isıtılmış fırında 180°’de yaklaşık 40 dakika pişirin isteğe bağlı pudra şekeri serpin, olağanüstü oluyor kesinlikle denensin konut halkı bayıldı afiyet olsun🤝😋

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Mercimek Çorbası (Videolu)
Kızarmış Patates Salatası
Bağımlısı Olacağınız Kremalı Mantarlı Makarna
Kolay Muzlu Krep Tatlı
Babağannuç (Abuğannuç) Antakya Vazgeçilmez Mezemiz
Fettucini Bolonez
Hdabla | © 2025 |