Elmalı Cevizli Muhallebi

Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 8 y emek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya (arzuya nazaran )

Elma harcı için:

  • 3-4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi

Üzeri için:

  • Ceviz
  • Tarçın

Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küp küp doğranmış elmaları toz şeker ,tarçın ile daima karıştırarak karemelize oluncaya kadar pişirelim.
  2. Cevizini ekleyip ocaktan alalım.
  3. Muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ,yumurta sarısını çırpıcı ile karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra tereyağ vanilya ekleyip karıştırıp kenara alın.
  5. Elma harcını kuplara hisse edip üzerine muhallebisini dökelim.
  6. 1 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
  7. Daha sonra tarçın ceviz kırığı ile süsleyip servis edelim.

Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte (Videolu)
Kuru Yufka Böreği
Pişmaniye Kurabiye (Un Kurabiyesi Lezzetinde)
Baguette Çıtır Çıtır
Fırında Yürek
3 Renkli Kek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet