Elmalı Cevizli Muhallebi

Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 8 y emek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya (arzuya nazaran )
Elma harcı için:
- 3-4 adet elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
- Ceviz
- Tarçın
Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küp küp doğranmış elmaları toz şeker ,tarçın ile daima karıştırarak karemelize oluncaya kadar pişirelim.
- Cevizini ekleyip ocaktan alalım.
- Muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ,yumurta sarısını çırpıcı ile karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra tereyağ vanilya ekleyip karıştırıp kenara alın.
- Elma harcını kuplara hisse edip üzerine muhallebisini dökelim.
- 1 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Daha sonra tarçın ceviz kırığı ile süsleyip servis edelim.
Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








