Elmalı Cevizli Muhallebi

Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 8 y emek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya (arzuya nazaran )

Elma harcı için:

  • 3-4 adet elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi

Üzeri için:

  • Ceviz
  • Tarçın

Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küp küp doğranmış elmaları toz şeker ,tarçın ile daima karıştırarak karemelize oluncaya kadar pişirelim.
  2. Cevizini ekleyip ocaktan alalım.
  3. Muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ,yumurta sarısını çırpıcı ile karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  4. Piştikten sonra tereyağ vanilya ekleyip karıştırıp kenara alın.
  5. Elma harcını kuplara hisse edip üzerine muhallebisini dökelim.
  6. 1 saat buzdolabında soğumaya bırakalım.
  7. Daha sonra tarçın ceviz kırığı ile süsleyip servis edelim.

Elmalı Cevizli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İşkembe Tadında Tavuklu Çorba
Patlıcan Sarma
Kabak Çiçeği Dolması
Ağızda Eriyen Bisküvi Topları
Mayasız Pamuk Poğaça
Kıl Biber Turşusu
Hdabla | © 2025 |