Elma Tatlısı ( Gıda Boyası Olmadan)

Elma Tatlısı ( Besin Boyası Olmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yahut 6 adet elma ( sarı golden elma kullandım ben yeşil elma kullanırsanız çok sert ve ekşi olur ve yumuşak olmayabilir fakat size kalmış)
  • Her bir elma için 1- 1.5 yemek kaşığı göz kararı şeker
  • Bir tutam hibisküs ( nar çiçeği)
  • 1 portakalın kabuğu ( dileyen suyunu da aroma için kullanabilir)
  • 1 çubuk tarçın
  • 5 ya da 6 adet kadar karanfil
  • Üzerini hafif geçecek kadar su

Elma Tatlısı ( Besin Boyası Olmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaların kabukları soyulur ve içi zerzevat oyacağı ile oyulur ve tencereye alınır.
  2. Üzerine şeker, hibisküs, tarçın, karanfil eklenir. Ve üstünü geçecek kadar su ek edilip ocağa alınır.
  3. Elmalar renk alıp pişince bi kaba alınır ve kalan suyu kıvam alana kadar pişirilir.
  4. Bu evrede biraz sabırla beklemek gerekiyor fakat kıvam almazsa şayet (1 çay kaşığı kadar nişasta soğuk su ile açılıp üzerine ekleyebilirsiniz 😉).
  5. Kıvam alan şerbeti elmaların üzerine gezdirip dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz ben içini fıstık ve krem şanti ile doldurarak servis ettim.
  6. Dileyen dondurma, kaymak vb şeyler kullanabilirler deneyen herkese afiyet olsun 🥰.

Elma Tatlısı ( Besin Boyası Olmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Çikolatalı Kadayıf Tatlısı
Renkli Patates Garnitür (Görenler Pasta Sanıyor)
Gerçek Sufle Tarifi
Yumuşak Mısır Ekmeği
Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi (Videolu)
Közlenmiş Patlıcan Biber Ve Nohut Salatası ( Meze)
Hdabla | © 2025 |