Elma Tatlısı ( Gıda Boyası Olmadan)
Elma Tatlısı ( Besin Boyası Olmadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yahut 6 adet elma ( sarı golden elma kullandım ben yeşil elma kullanırsanız çok sert ve ekşi olur ve yumuşak olmayabilir fakat size kalmış)
- Her bir elma için 1- 1.5 yemek kaşığı göz kararı şeker
- Bir tutam hibisküs ( nar çiçeği)
- 1 portakalın kabuğu ( dileyen suyunu da aroma için kullanabilir)
- 1 çubuk tarçın
- 5 ya da 6 adet kadar karanfil
- Üzerini hafif geçecek kadar su
Elma Tatlısı ( Besin Boyası Olmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabukları soyulur ve içi zerzevat oyacağı ile oyulur ve tencereye alınır.
- Üzerine şeker, hibisküs, tarçın, karanfil eklenir. Ve üstünü geçecek kadar su ek edilip ocağa alınır.
- Elmalar renk alıp pişince bi kaba alınır ve kalan suyu kıvam alana kadar pişirilir.
- Bu evrede biraz sabırla beklemek gerekiyor fakat kıvam almazsa şayet (1 çay kaşığı kadar nişasta soğuk su ile açılıp üzerine ekleyebilirsiniz 😉).
- Kıvam alan şerbeti elmaların üzerine gezdirip dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz ben içini fıstık ve krem şanti ile doldurarak servis ettim.
- Dileyen dondurma, kaymak vb şeyler kullanabilirler deneyen herkese afiyet olsun 🥰.
Elma Tatlısı ( Besin Boyası Olmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










