Elma Tatlısı

Elma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 adet elma

Şerbeti içtin;

  • 2 su barağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 3 adet karanfil

Kreması için;

  • 2 su barağı şerbet
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • Yarım su bardağı süt

Elma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları baş kısmını kesip oyalım ,yıkadıktan sonra tencereye dizelim.
  2. Ayrı bir kapta şeker ve suyu karıştıralım.
  3. Zerdeçal ve karanfil ekleyip elma bulunan tencereye ek edelim.
  4. Ocağa alalım ,kaynadıktan sonra 15 dk pişmeye bırakalım, ben iki tıp yaptım.
  5. Pişen elmaları tepsiye alalım.
  6. Kalan şerbetin üzerine süt ,un ,nişasta ek edelim karıştıralım.
  7. Ocağa alalım karıştırarak pişirelim.
  8. Ocaktan alalım soğuduktan sonra yarım bardak sütü ve bir paket kremşanti ek edelim.
  9. Blender ile çırpalım.
  10. Birer dondurma kaşığı elmaların üzerine koyalım .
  11. Ben elmaları baş kısmında kullandım isteğe bağlıdır biz çok beğendik şerbeti kullandığım için hoş bir lezzet ortaya çıktı deneyecek olanlara afiyet olsun.

Elma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek (Daha Islağı Yok)
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Limonlu Cheesecake
Ev Yapımı Limonata
Poğaça
Puf Puf Kare Poğaça Tarifi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet