Elma Tatlısı

Elma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet elma
Şerbeti içtin;
- 2 su barağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 3 adet karanfil
Kreması için;
- 2 su barağı şerbet
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kremşanti
- Yarım su bardağı süt
Elma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları baş kısmını kesip oyalım ,yıkadıktan sonra tencereye dizelim.
- Ayrı bir kapta şeker ve suyu karıştıralım.
- Zerdeçal ve karanfil ekleyip elma bulunan tencereye ek edelim.
- Ocağa alalım ,kaynadıktan sonra 15 dk pişmeye bırakalım, ben iki tıp yaptım.
- Pişen elmaları tepsiye alalım.
- Kalan şerbetin üzerine süt ,un ,nişasta ek edelim karıştıralım.
- Ocağa alalım karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alalım soğuduktan sonra yarım bardak sütü ve bir paket kremşanti ek edelim.
- Blender ile çırpalım.
- Birer dondurma kaşığı elmaların üzerine koyalım .
- Ben elmaları baş kısmında kullandım isteğe bağlıdır biz çok beğendik şerbeti kullandığım için hoş bir lezzet ortaya çıktı deneyecek olanlara afiyet olsun.
Elma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




