Elma Sirkesi

Elma Sirkesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg elma
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 2 çay bardağı organik elma sirkesi
  • 10 su bardağı klorsuz su

Elma sirkesi olduktan sonra içine bırakılan;

  • 1 çay kaşığı tuz

5 kg steril edilmiş cam kavanoz

Elma Sirkesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları yıkayıp süzelim, elmalar yeterlice kuruduktan sonra, elmaları soymadan dörde bölün,orta çekirdeğini çıkarın.
  2. Kavanozun içine elmaları bırakın, elmaların üzerine bal, elma sirkesi, su ek edip, kaşık yardımıyla karıştırın.
  3. Kavanozun üzerini, tülbentle kapatın. Akabinde, kavanozun kapağını kapatın. Kavanozu ışık görmeyen hafif ılık yerde, koruma edin.
  4. Her gün günde iki sefer, kavanozun içindeki elmaları kaşık yardımıyla karıştırın.
  5. Elmalar uygunca yumuşayınca ve kavanozun tabanına çökmeye başladığı vakit, kavanozun içindeki elmaları karıştırma işini bırakın.
  6. Ardından 1. 5 ay sonra elma sirkesini tülbent yardımıyla süzün, ve sirkeyi steril edilmiş kavanozun içine bırakın. Elma sirkesi birinci süzüldükten sonra sirkenin rengi bulanık halde olur vakitle sirkenin rengi berrak hal alacaktır.
  7. Son olarak, elma sirkenin üzerine,1 çay kaşığı tuz ek edin. Akabinde elma sirkeniz kullanım için hazır. Afiyet olsun 🙏🪷.

Elma Sirkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökertme Kebabı
Pezzik Cacığı
Fit Mercimek Köftesi Ve Pancar Salatası (Düşük Kalori Muhteşem Lezzet)
Patatesli Ve Kaşarlı Omlet
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Fırın Sütlaç
Hdabla | © 2025 |