Elma Sirkesi
Elma Sirkesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kg elma
- 4 yemek kaşığı bal
- 2 çay bardağı organik elma sirkesi
- 10 su bardağı klorsuz su
Elma sirkesi olduktan sonra içine bırakılan;
- 1 çay kaşığı tuz
5 kg steril edilmiş cam kavanoz
Elma Sirkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaları yıkayıp süzelim, elmalar yeterlice kuruduktan sonra, elmaları soymadan dörde bölün,orta çekirdeğini çıkarın.
- Kavanozun içine elmaları bırakın, elmaların üzerine bal, elma sirkesi, su ek edip, kaşık yardımıyla karıştırın.
- Kavanozun üzerini, tülbentle kapatın. Akabinde, kavanozun kapağını kapatın. Kavanozu ışık görmeyen hafif ılık yerde, koruma edin.
- Her gün günde iki sefer, kavanozun içindeki elmaları kaşık yardımıyla karıştırın.
- Elmalar uygunca yumuşayınca ve kavanozun tabanına çökmeye başladığı vakit, kavanozun içindeki elmaları karıştırma işini bırakın.
- Ardından 1. 5 ay sonra elma sirkesini tülbent yardımıyla süzün, ve sirkeyi steril edilmiş kavanozun içine bırakın. Elma sirkesi birinci süzüldükten sonra sirkenin rengi bulanık halde olur vakitle sirkenin rengi berrak hal alacaktır.
- Son olarak, elma sirkenin üzerine,1 çay kaşığı tuz ek edin. Akabinde elma sirkeniz kullanım için hazır. Afiyet olsun 🙏🪷.
Elma Sirkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










