Elma Dilimli Kek

Elma Dilimli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5-2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı dövülmüş fındık yahut ceviz
  • 1 yemek kaşığı dolusu fıstık ezmesi (şart değil)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzerine;

  • Pudra şekeri (1 yemek kaşığı)

Elma Dilimli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvıyağ, yoğurt,ve fıstık ezmesi ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Un tarçın, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıyoruz.
  4. Yağlanmış kare borcama döküyoruz.
  5. Üzerine soyulmuş ince ince doğranmış elmaları diziyoruz.
  6. 180 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
  8. Yumuşacık için nemli bir lezzetli bir kek oluyor. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Elma Dilimli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmam Bayıldı
Fırın Patatesli Doyurucu Salata
Marmelatlı Nefis Kurabiye
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı
Kalburabastı
Üç Renkli Patates Salatası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |