Elma Brulee

Elma Brulee Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet elma
  • 150 gram elma posası
  • 10 + 30 gram tereyağı
  • 1 tam 4 yumurta sarısı
  • 30 gram şeker
  • 70 gram beyaz çikolata

Karamelize etmek için;

  • 20 gram toz şeker

Elma Brulee Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavada 10 gram tereyağını eritin, elma posasını ekleyin, elmalar yumuşayana kadar pişirin.
  2. Sonra pürüzsüz olana kadar makinadan çekin.
  3. Ayrı bir karıştırma kabında 1 tam 4 yumurta sarısını ,30 gram toz şekeri uygunca çırpın, sonra elma püresini ekleyin çırpın.
  4. Ocağa koyun kaynamadan altını kapatın ve soğutun.
  5. Üzerine beyaz çikolata ve tereyağını ekleyip uygunca karıştırın.
  6. İçini açtığımız elmaların içine doldurun en az iki saat dolapta bekletin.
  7. Üzerine eşit ölçüde şeker ilave edip yakın, servis edin.

Elma Brulee Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Siyez Unlu, Cevizli, Kuru Domatesli Ve Zeytinli Poğaça
Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı)
Çilekli Limonlu Konsantre İçecek
Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr
Bulgurlu, Köz Biberli Semizotu Salatası
Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |