Elma Bombası

Elma Bombası Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet elma
- 5 yemek kaşığı şeker
İçi için;
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 pk vanilya
Elma Bombası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel elmaları soyup kesmeden oyacak yardımıyla içlerini oyalım.
- Dikkatli bir formda yapalım ki elma çatlamasın.
- Bir de sarı elma olursa daha lezzetli olur.
- 2- elmaları tencereye dizip üzerine her elma başına gelecek formda 1 yemek kaşığı şeker koyalım.
- Tencerede yarıya kadar su doldurup haşlayalım.
- Yalnız haşlama etabında çok dikkatli olmalıyız ki, elmalar çabucak ezilebilir.
- Hafif piştikten sonra bir servis tabağına dikkatli bir halde alalım.
- Ayrı bir tencereye vanilya ve margarin hariç muhallebi materyallerini ekleyip daima karıştıralım.
- Kaynamaya yakın vanilya ve margarin ek edilip bir taşım daha kaynattıktan sonra kapatalım.
- Pişen muhallebiyi blendır ile çekerseniz daha homojen bir kıvam elde edersiniz.
- Sonrasında iri dövülmüş ceviz ile tarçın harmanlanıp elmaların ortasındaki boşluğa çay kaşığı ile eklenir.
- Üzerine yemek kaşığı ile muhallebimizi tek tek elmaların üzerine döküp buzdolabına kaldıralım.
- Soğuyan elma bombasını dilediğiniz formda süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😊🍎.
Elma Bombası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




