Kol Böreği / Peynirli Börek

Kol Böreği / Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç materyali;

  • 2 adet Antep peyniri
  • Beyaz peynir
  • Dil peyniri
  • 4/6 kısım maydanoz

İç harçı için;

  • 100 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Kol Böreği / Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tavaya alıp kavuralım.
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp etin üzerine ekleyip kavuralım, kavrulan ete baharatları ekleyip altını kapatalım.
  3. Peyniri rendeleyelim üzerine biraz maydanoz ek edelim.
  4. Süt ,yumurta ve yağı bir kapta karıştıralım.
  5. Önce bir yufkayı açıp soslayalım üzerine bir yufka tekrar soslayalım, tekrar bir yufka soslayalım ,tekrardan bir yufka soslayalım, yani 4 yufka her kata birebir işlerler.
  6. Yufkaya peynir harcından ekleyelim ve saralım sarılan tekrardan katlayalım.
  7. Yine 4 yufkayı soslayalım üzerine kıymalı harçtan ekleyip saralım.
  8. Bütün yufkalar birince kalan sosu en son üzerlerine sürelim, 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

Kol Böreği / Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Çikolatalı Kurabiye
Tantuni Tarifi
Ödem Attırıcı
Ne Yok? Kahvaltı Keki (Unsuz-Besleyici-Diyetik)
Peynirli Salamlı Pankek
Kabak Mezesi
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found