Eli Böğründe (Yanyana, Harika Kolay Tarif)
Eli Böğründe (Yanyana, Olağanüstü Kolay Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kuşbaşı et
- 100 gram kuyruk yağı
- 8 adet yeşil biber
- 3 adet kapya biber
- 4 adet domates
- 3 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
Terbiyesi için :
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Eli Böğründe (Yanyana, Mükemmel Kolay Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eli böğründe yemeği için birinci evvel küçük küçük kuşbaşı doğranmış eti ve kuyruk yağını karıştırma kabına koyalım.
- Tuzunu, yağını ve baharatları ek edip güzelce karıştıralım. Şayet etiniz çok sertse haşlayabilirsiniz.
- Kuyruk yağı tercih etmezseniz yerine tereyağı kullanabilirsiniz.
- Sebzeleri soyup yıkayalım.
- Soğanı, domatesi ve biberi iri iri doğrayalım.
- Soğan da arpacık soğan kullanabilirsiniz.
- Sebzelere az tuz ve yağ gezdirebilirsiniz.
- Güveç tepsisi yahut olağan tepsiye zerzevatları yan yana dizelimm üzerine 1/2 çay bardağı su gezdirelim.
- Yağlı kağıdı elimizle buruşturup yıkayalım.
- Tepsinin üzerine kapatalım.
- 250 derecede ısınmış fırında yarım saat pişirelim.
- Sonra üzerindeki kağıdı alıp 15 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirelim.
- Yanında pide ekmek yahut pilavla servis yapalım. Eli böğründe yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun🌸💜.
Eli Böğründe (Yanyana, Şahane Kolay Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















