Eli Böğründe
Eli Böğründe Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 6 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet kapya biber
- 4 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak (olmadığı için koymamıştır)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
Yağlı kağıt
Eli Böğründe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kuşbaşı etlerimi kekik tuz ve karabiber ile marine ettim ve 1 saat kadar buzdolabında beklettim.
- Bir saatin sonunda tüm malzemelerimi iri bir biçimde farklı ayrı doğradım fotoğrafta gördüğünüz üzere tepsiye kısım bölüm dizdim.
- Üzerlerine birazcık zeytinyağı tuz ve karabiber serpiştirdim.
- Daha sonra tereyağını küçük küçük kesimlere bölüp tepsimin her yerine yaydım.
- Tepsinin üzerine elimle ıslatıp sıktığım yağlı kağıdını her yeri kapatacak formda serdim.
- 200 derece de yaklaşık 1 saat artı denetimli bir biçimde 15 dakika daha pişirdim ve yemeğimiz hazır.
Eli Böğründe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












