El Açmasız Gözleme

El Açmasız Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 250 gram ıspanak
  • Bir tutam ısırgan
  • 2 taze soğan
  • 100 gram lor peyniri yahut tulum peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaçığı pul biber

Hamuru gereçleri;

  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir kaç damla sirke
  • 2,5 su bardağı un (kıvamına nazaran ayarlanabilir)

Not:hamur krep kıvamı olacak

El Açmasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 bardak su, bir çay kaşığı tuz, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaç damla sirkeyi derin bir kaba alalım.
  2. Üzerine denetimli un ek edelim .
  3. Krep kıvamında olacak bir formda hazırlayalım.
  4. Bir kaba ıspanak yapraklarını ve ısırganı taze soğanı yıkayıp ince inci doğrayalım
  5. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip elinizle biraz ezdirerek karıştıralım.
  6. Diğer bir kaba ise lor peyniri tulum peyniri maydanoz ekleyip karıştıralım(ben biraz kaşar peyniri de ekledim)
  7. Yapıştırmaz bir tavaya bir kaç damla zeytinyağı ek edip bir kepçe hamurdan tavaya yayalım.
  8. Ters çevirip içene gereçleri koyup katlayalım, tekrar zeytinyağı ile kızartalım. Afiyet olsun inşallah 🥰.

El Açmasız Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Haşhaşlı Kek
Kavala kurabiyesi
Mozaik Kek
Şiş Köfte
Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı
Soğan Turşusu (Antioksidan)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet