El Açmasız Gözleme

El Açmasız Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 250 gram ıspanak
- Bir tutam ısırgan
- 2 taze soğan
- 100 gram lor peyniri yahut tulum peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaçığı pul biber
Hamuru gereçleri;
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir kaç damla sirke
- 2,5 su bardağı un (kıvamına nazaran ayarlanabilir)
Not:hamur krep kıvamı olacak
El Açmasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- 4 bardak su, bir çay kaşığı tuz, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaç damla sirkeyi derin bir kaba alalım.
- Üzerine denetimli un ek edelim .
- Krep kıvamında olacak bir formda hazırlayalım.
- Bir kaba ıspanak yapraklarını ve ısırganı taze soğanı yıkayıp ince inci doğrayalım
- Tuz, karabiber, pul biber ekleyip elinizle biraz ezdirerek karıştıralım.
- Diğer bir kaba ise lor peyniri tulum peyniri maydanoz ekleyip karıştıralım(ben biraz kaşar peyniri de ekledim)
- Yapıştırmaz bir tavaya bir kaç damla zeytinyağı ek edip bir kepçe hamurdan tavaya yayalım.
- Ters çevirip içene gereçleri koyup katlayalım, tekrar zeytinyağı ile kızartalım. Afiyet olsun inşallah 🥰.
El Açmasız Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




