El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek

El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane yufka
İçi için;
- 3 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- Nane
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanır ve ezilir. Kuru soğan doğranır.
- Tavaya bir ölçü yağ alınarak soğanlar kavrulur.
- Üzerine salça ve tuz dışındaki baharatlar eklenerek kavrulur.
- Tavaya ezilen patatesler ve tuz alınarak biraz daha kavrulur ve kapatılır.
- Sos için tereyağı eritilir. İçine sıvı yağ eklenir.
- Tereyağ ılınınca öteki kaba alınır.
- Un ve sirke eklenerek çırpılır.
- Sostan 3 -4 yemek kaşığı ayrılır ve buzdolabına koyulur.
- Bir tane yufka ortadan ikiye bölünür.
- Sosla her yeri ıslatılır.
- Diğer yarısı üzerine kapatılır ve soslanır.
- Patatesli harç uzun kenarına koyularak rulo sarılır.
- Sarılan yufka 3 parmak genişliğinde kesilir. Tepsiye dizilir.
- Tüm yufkalar tıpkı formda bitirilir.
- Dolapta bekletilen sos karıştırılır ve tepsideki böreklerin üzerine sürülür.
- Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzerleri renk alana kadar pişirilir. Afiyet olsun 🌸.
El Açması Tadında Çıtır Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





