El Açması Su Böreği
El Açması Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 adet yumurta
- 4-5 su bardağı un (kontrollü)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ılık su
İç harcı için;
- 250 gram dana kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
Hamuru ıslatmak için;
- 2 lt su
- Tuz
- Sıvıyağ
El Açması Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz, bunun için uygun tavaya kıymamızı alıp, rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- İnce yemeklik doğradığımız soğanlarımızın ekleyip, sönene kadar tekrar kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz en son maydanozu ek ediyoruz.
- İç harcımız soğurken ocağa suyumuzu kaynaması için koyalım daha sonra hamurumuza başlayalım.
- Uygun bir kaba yumurta, tuz ekleyip çırpalım daha sonra ılık suyumuzu ve unumuzu ekleyip çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- 15 dakika bu formda dinlendikten sonra 10 eşit beze haline getirip, 15 dakika daha dinlendiriyoruz ki hamurumuz kolay bir halde açılsın.
- Hamurlarımızı açtıktan sonra her birini tek tek kaynayan suyumuza atıyoruz, çok bekletmeden alıp, tepsimize koyalım her katı yağlayıp 5. katımıza iç harcımızı ekleyip başkalarına de birebir süreci gerçekleştiriyoruz.
- 200 derecelik fırınımızda üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 💕
El Açması Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






