El Açması Su Böreği

El Açması Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 adet yumurta
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için;

  • 250 gram dana kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Maydanoz

Hamuru ıslatmak için;

  • 2 lt su
  • Tuz
  • Sıvıyağ

El Açması Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz, bunun için uygun tavaya kıymamızı alıp, rengi dönüp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  2. İnce yemeklik doğradığımız soğanlarımızın ekleyip, sönene kadar tekrar kavuruyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip ocağı kapatıyoruz en son maydanozu ek ediyoruz.
  3. İç harcımız soğurken ocağa suyumuzu kaynaması için koyalım daha sonra hamurumuza başlayalım.
  4. Uygun bir kaba yumurta, tuz ekleyip çırpalım daha sonra ılık suyumuzu ve unumuzu ekleyip çok sert olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. 15 dakika bu formda dinlendikten sonra 10 eşit beze haline getirip, 15 dakika daha dinlendiriyoruz ki hamurumuz kolay bir halde açılsın.
  6. Hamurlarımızı açtıktan sonra her birini tek tek kaynayan suyumuza atıyoruz, çok bekletmeden alıp, tepsimize koyalım her katı yağlayıp 5. katımıza iç harcımızı ekleyip başkalarına de birebir süreci gerçekleştiriyoruz.
  7. 200 derecelik fırınımızda üzeri nar üzere kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 💕

El Açması Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhacir Paçası
Börek Tadında Sucuklu Patatesli Kek
Tavuk Pirzola Güveç
Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi
File Bademli Çikolatalı Muffin
Puf Puf Limonlu Ve Yaban Mersinli Cupcake (Videolu)
Hdabla | © 2025 |