El Açması Soğuk Baklava
El Açması Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 50 gram margarin yahut tereyağ
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- Aldığı kadar un
Arası için:
- Ceviz yahut antep fıstığı
Üzeri için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram margarin
- Kakao ve 60 gram sütlü çikolata
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
El Açması Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur materyalleriyle kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurup 8 bezeye ayırıyoruz.
- Bezelerin üzerini örtüp dinlenmeye bırakıyoruz.
- 10 dakika dinlenen bezeleri nişasta ile açıyoruz.
- Tepsi uzunluğunda açılan yufkamızı tepsiye yerleştirip kalan kesimleri içe yanlışsız alıyoruz.
- Bir yufkayı yerleştirdikten sonra ikinci yufkayı yerleştirirken ortasını hafif sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.
- 4 beze alta döşedikten sonra ortasına cevizi yayıp üzeri içinde birebir süreçleri yaparak tüm yufkaları diziyoruz.
- Tepsideki baklavaları dilimleyip tavada eritip kızdırdığınız sıvı yağ ve margarin karışımını döküyoruz. Akabinde 180 derece fırında 45 dakika pişiyoruz.
- Şerbeti için şeker ve suyu tencerede 15 dakika kadar kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içine sütü ek ederek karıştırıyoruz.
- Şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
- Fırından çıkan baklavanın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti üzerine döküyoruz.
- Baklava şerbeti çektikten sonra üzerine kakao ve çikolatayı serpiyoruz.
Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun….
El Açması Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








