El Açması Peynirli Börek
El Açması Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
İçi için;
- Lor peyniri
- Çörek otu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Mavi haşhaş
Yufkaların üzerine sürmek için;
- 150 gram tereyağı
El Açması Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm hamur materyallerini karıştırıp unu azar azar ekleyerek yoğuralım, çok yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurlar 8 eşit modüle ayrılır ve üzerine bez serilip birinci bezeden açmaya başlayalım.
- 30*30 cm açtıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı sürüp ortadan ikiye bölelim ve hamuru iki tarafından katlayıp üzerine peynir koyup katlayalım .
- Fırın tepsisine dizip üzerini bez ile örtüp tepsi mayası yaptıralım 20 dakika boyunca.
- Tepsi mayası biten böreklere yumurta sürüp üzerine haşhaş serpelim.
- 189 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
El Açması Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















