El Açması Peynirli Börek

El Açması Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un

İçi için;

  • Lor peyniri
  • Çörek otu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş

Yufkaların üzerine sürmek için;

  • 150 gram tereyağı

El Açması Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm hamur materyallerini karıştırıp unu azar azar ekleyerek yoğuralım, çok yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamurlar 8 eşit modüle ayrılır ve üzerine bez serilip birinci bezeden açmaya başlayalım.
  3. 30*30 cm açtıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı sürüp ortadan ikiye bölelim ve hamuru iki tarafından katlayıp üzerine peynir koyup katlayalım .
  4. Fırın tepsisine dizip üzerini bez ile örtüp tepsi mayası yaptıralım 20 dakika boyunca.
  5. Tepsi mayası biten böreklere yumurta sürüp üzerine haşhaş serpelim.
  6. 189 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

El Açması Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Erimek Tatlısı
Pepeçura
Fırında Tüm Tavuk
Cevizpare
Pürüzsüz Domatesli Köfte Sosu
Çörek Otlu Peynirli Toplar
Hdabla | © 2025 |