El Açması Patlıcanlı Börek

El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yada 4 su bardağı un (azar azar ve denetimli eklenmeli )

Bezelerin ortasına sürmek için ;

  • 70 gram oda ısısında tereyağı

İç harcı için ;

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • Yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ,maya, yağ ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırın.
  2. Üzerine unu ekleyin, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. 8 eşit bezeye bölün ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın, en üstteki hariçten bezelerin üzerine yağ sürün ve üst üste yerleştirin.
  4. Üzerine buzdolabı poşeti serin buzlukta 15 dakika dondurun..
  5. O sırada iç harcı için patlıcanları küp küp doğrayın, üzerine tuzu ve bir dilim limon sıkın üzerini kapatın.
  6. Biberleri ince doğrayın yağda kavurun, patlıcanları evvel suyunu süzün, sonra üzerine ekleyip ve kavurun, kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
  7. Buzluktaki bezeyi çıkartın tezgaha un serpin ve merdane yardımıyla kare halinde açın.
  8. Daha sonra eşit bölün ve üzerine iç harcı koyun, zarf formunda kapatın.
  9. Üzerine yumurta sarısı çörek otu ve susam sürdükten sonra 180 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirin, deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

El Açması Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kekli Buz Dağı Tatlısı
Soğuk Başlangıç Veya Meze Tabağı
Şiş Kebabı
Muzlu Kakaolu Yulaflı Puding
Patates Püresi
Katmer Tarifi Tel Tel
Hdabla | © 2025 |