El Açması Patatesli Börek

El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tam dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un
Açmak için;
- Nişasta
Arası için;
- Sıvı yağ
İç harcı için;
- 4 orta uzunluk patates
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- Yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dört orta uzunluk patatesi soyup doğrayın, tencereye koyun, haşlamaya bırakın.
- Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve üzerine toz biber ,karabiber, tuzunu ekleyin yeterlice ezin.
- Çok düzgün ezmek lazım ,kenara bırakın soğusun ben sıkma poşetine koydum siz kaşıkla da kullanabilirsiniz.
- Un hariç tüm gereçleri karıştırın, en son onu ekleyip düzgünce yoğurun,özdeşleşene kadar yoğurun ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde etmek lazım.
- Hamuru bezelere ayırın, üzerine nişasta serpin ve çay tabağı büyüklüğünde açın ve dinlenmeye bırakın.
- Yarım saat ya da 1 saat dinlense çok daha rahat açılıyor .
- Hamur dinlendikten sonra birinci başta nişastayı bulayın, daha sonra nişasta üzerine sürünmeyecek katiyen yalnızca birinci sefere has bol nişasta olacak ,sonra yavaş yavaş oklava yardımıyla açıyoruz.
- İyice açtıktan sonra üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımı olan yağ fırça yardımıyla sürün.
- Üçgen formunda modülleri elde edin ve üçgenin ucunda kenarına hakikat baş parmağınla sürükleyin,bu halde büzdükkten sonra uç kısımlarına patates püresi sık ucunu birleştirip katlayın.
- Bütün bezeleri bu halde yapın, tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısını ve sıvı yağını güzelce karıştırıp sürün.
- Çörek otu ve susam serpin, 180°’de fırında üzeri kızarana kadar pişirin, altı da pişmeli altını da denetim edelim yoksa tadı hoş olmaz pişirme çok kıymetli deneyecek olanlara afiyet olsun💫.
El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









