El Acmasi Kare Seklinde Baklava
El Acmasi Kare Biçiminde Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardak süt
- 1 çay bardak yoğurt
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardak su
- 1 pk kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı sirke
İçi için;
- Ceviz
Üzerine;
- 250 gram tereyağ (ben 200 gram tereyağ eritip üzerine 50 ml sıvı yağ ekledim)
Şerbeti için;
- 4.5 su bardağı su
- 4.5 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
El Acmasi Kare Biçiminde Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz 10 dk kaynatmak kâfi.
- Hamur için un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz.
- Yarım saat dinlendiriyoruz.
- 4 eşit bezeye ayırıp her bezeyi yufka üzere açıyoruz.
- Her bezeyi açıp mısır nişastayı sürüp fotolarda göründüğü üzere üst üste katlıyoruz.
- Sonrasında merdane yardımı ile genişletiyoruz.
- Tepsi büyüklüğünden büyük olursa tepsiye nazaran kesebiliriz.
- Tepsiye alıp ceviz serpiyoruz.
- Diğer kalan 3 beze içinde birebirini yapıyoruz.
- Dilimliyoruz ve üzerine eritip çöküntülerini aldığımız tereyağ ve sıvı yağ karışımını gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 1 saat pişiriyoruz.
- Fırından çıkarınca 5 dk bekleyip şerbeti döküyoruz.
El Acmasi Kare Formunda Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








