El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı ılık su
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 9 su bardağı un(markaya nazaran farklılık gösterebilir)
İç materyal için;
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 kg ıspanak
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Ara katlara sürmek için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
(böreğin büyüklüğüne nazaran göz kararı ayarlayabilirsiniz)
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz.
- Ilık su, sıvı yağ ,tuz karıştırıyoruz, daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz.
- Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak yumuşak olacak sert bir hamur olmayacak daha sonra kenarı alıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
- İç gerecimiz için doğramış olduğumuz ıspanaklarımızı içerisine kuru soğanımızı küp formunda doğruyoruz .
- Karabiber, pul biber ,salça ,sıvı yağ ,lor peyniri hepsini harmanlıyoruz ,iç harcımız çiğ olacak pişirmiyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu küçük mandalina formunda bezeler alıyoruz her bir tepsimize 8 beze gelecek biçimde ayarlıyoruz .
- Daha sonra küçük bezelerimizi evvel çay tabağı büyüklüğünde açıp kenara alıyoruz bu süreç sayesinde daha çabuk açılacaktır .
- çay tabağı büyüklüğünde açmış olduğumuz bezeleri tepsimizin büyüklüğüne nazaran yufka kadar açıyoruz.
- Tepsinin alt katına bir tane yufka koyuyoruz ,üzerine sıvı yağ ile çokça yağlıyoruz .
- Daha sonra üzerine 2 katı koyup üzerine ıspanaklı harcımızı ek ediyoruz.
- Daha sonra üzerine boş hamur onun üstüne ıspanak olacak halde bu halde 8 kat yapıyoruz en altta ve en üstte harç koymuyoruz .
- En üste geldiğimiz vakit ıspanağa koyup daha sonra üzerine iki tane hamur harç koymadan diziyoruz.
- Bütün süreçler bittikten sonra en üzerine yoğurt sıvıya karıştırıp sürüp çokça susam serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️.
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





