El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3,5 su bardağı ılık su
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 9 su bardağı un(markaya nazaran farklılık gösterebilir)

İç materyal için;

  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 kg ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Ara katlara sürmek için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

(böreğin büyüklüğüne nazaran göz kararı ayarlayabilirsiniz)

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlıyoruz.
  2. Ilık su, sıvı yağ ,tuz karıştırıyoruz, daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekliyoruz.
  3. Hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak yumuşak olacak sert bir hamur olmayacak daha sonra kenarı alıp 10 dakika dinlendiriyoruz.
  4. İç gerecimiz için doğramış olduğumuz ıspanaklarımızı içerisine kuru soğanımızı küp formunda doğruyoruz .
  5. Karabiber, pul biber ,salça ,sıvı yağ ,lor peyniri hepsini harmanlıyoruz ,iç harcımız çiğ olacak pişirmiyoruz.
  6. Dinlenen hamurumuzu küçük mandalina formunda bezeler alıyoruz her bir tepsimize 8 beze gelecek biçimde ayarlıyoruz .
  7. Daha sonra küçük bezelerimizi evvel çay tabağı büyüklüğünde açıp kenara alıyoruz bu süreç sayesinde daha çabuk açılacaktır .
  8. çay tabağı büyüklüğünde açmış olduğumuz bezeleri tepsimizin büyüklüğüne nazaran yufka kadar açıyoruz.
  9. Tepsinin alt katına bir tane yufka koyuyoruz ,üzerine sıvı yağ ile çokça yağlıyoruz .
  10. Daha sonra üzerine 2 katı koyup üzerine ıspanaklı harcımızı ek ediyoruz.
  11. Daha sonra üzerine boş hamur onun üstüne ıspanak olacak halde bu halde 8 kat yapıyoruz en altta ve en üstte harç koymuyoruz .
  12. En üste geldiğimiz vakit ıspanağa koyup daha sonra üzerine iki tane hamur harç koymadan diziyoruz.
  13. Bütün süreçler bittikten sonra en üzerine yoğurt sıvıya karıştırıp sürüp çokça susam serpiştirip 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun ❤️.

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Yemeği
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte
Waffle
Bol Bol Çikolata Soslu Profiterol
Diyete Uygun Yulaf Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet