El Açması Ev Yapımı Fırında Az Malzemeli Sigara Böreği Tarifi

El Açması Konut İmali Fırında Az Materyalli Sigara Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 6 su bardağı un
  • Sağlığınıza nazaran tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince su
  • Hamuru açmak için gereğince un

İç harcı için:

  • Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
  • 1 kase ufalanmış beyaz peynir
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı yoksa sıvı yağ

Sosu için :

  • 1 kase zeytin yağı yoksa sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un

Üzeri için :

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı yoksa sıvı yağ

Üzerine;

  • Susam yahut çörekotu

El Açması Konut Üretimi Fırında Az Materyalli Sigara Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba yumurta kırılır çırpılır.
  2. Elenmiş un, tuz, kabartma tozu eklenir, denetimli su ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
  3. 10 dk dinlendirilir toparlanır.
  4. Mandalinadan bi tık büyük bezeler yapılır.
  5. Bezelerin herbirisi birebir halde unlanarak kocaman ince açılır.
  6. Fotograftaki üzere bıçak yardımıyla kesilir hazırlanan sos fırça yardımıyla sürülür.
  7. Geniş kısmına iç harcı konur rulo sarılır.
  8. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir.
  9. Yağlı kâğıt yoksa sıvı yağ sürülür.
  10. Böreklerin üzerlerine hazırlanan yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür, üzerlerine susam sepelenir 180 derece fırında denetimli kızarana kadar pişirilir.

Deneyenlere afiyet olsun⚘.

Not;yumurta sarısını yeterlice çırparsanız yumurta kokusu olmaz.

El Açması Mesken Üretimi Fırında Az Gereçli Sigara Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Gırık
Ocakta Biber Közleme Ve Zeytinyağında Saklama
Siyah Yaş İncirli Kek
Basalla Yemeği
Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı)
Hdabla | © 2025 |