El Açması Ev Yapımı Fırında Az Malzemeli Sigara Böreği Tarifi
El Açması Konut İmali Fırında Az Materyalli Sigara Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 6 su bardağı un
- Sağlığınıza nazaran tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince su
- Hamuru açmak için gereğince un
İç harcı için:
- Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı yoksa sıvı yağ
Sosu için :
- 1 kase zeytin yağı yoksa sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
Üzeri için :
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı yoksa sıvı yağ
Üzerine;
- Susam yahut çörekotu
El Açması Konut Üretimi Fırında Az Materyalli Sigara Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba yumurta kırılır çırpılır.
- Elenmiş un, tuz, kabartma tozu eklenir, denetimli su ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
- 10 dk dinlendirilir toparlanır.
- Mandalinadan bi tık büyük bezeler yapılır.
- Bezelerin herbirisi birebir halde unlanarak kocaman ince açılır.
- Fotograftaki üzere bıçak yardımıyla kesilir hazırlanan sos fırça yardımıyla sürülür.
- Geniş kısmına iç harcı konur rulo sarılır.
- Yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir.
- Yağlı kâğıt yoksa sıvı yağ sürülür.
- Böreklerin üzerlerine hazırlanan yumurta sarısı fırça yardımıyla sürülür, üzerlerine susam sepelenir 180 derece fırında denetimli kızarana kadar pişirilir.
Deneyenlere afiyet olsun⚘.
Not;yumurta sarısını yeterlice çırparsanız yumurta kokusu olmaz.
El Açması Mesken Üretimi Fırında Az Gereçli Sigara Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















