El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için derin bir kaba unun yarısını ekliyoruz ve akabinde suyu, tuzu ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  2. Geri kalan unu denetimli bir formda ekliyoruz. (markadan markaya farklılık gösterebilir o yüzden denetimli ekleyin) yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru 9 kesime bölüp bezelere halinde yuvarlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlıyoruz. Tekrar derince bir yoğurma kabının içerisine kıymayı ekliyoruz.
  5. Ardından soğanı 4 kesime bölüyoruz ve uzunlamasına ay formunda doğruyoruz.
  6. Baharatları da ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
  7. Dinlenen hamurun birinci bezesini unladığımız tezgaha alıyoruz.
  8. Tepsi boyutunda oklava yardımıyla bezeyi açıyoruz.
  9. Tepsiye birinci sırayı yerleştiriyoruz.
  10. Üzerine sıvı yağ serpip fırçayla her yerine yaydırıyoruz.
  11. Aynı halde 4 bezeyi açıp yağlayıp yerleştiriyoruz.
  12. 4. Kata kıymalı harcın yarısını ekliyoruz ve yaydırıyoruz.
  13. Sonra iki bezeyi daha tıpkı halde açıp yağlıyoruz.
  14. 6. Kata gelmiş oluyoruz ve kıymanın kalan yarısını da bu kata ekleyip yaydırıyoruz.
  15. Geri kalan son 3 bezeyi de açıp yağlayıp tepsiye seriyoruz.
  16. En üst kata yoğurt ve yağı karıştırıp sürüyoruz.
  17. Dilediğiniz üzere dilimleyebilirsiniz.
  18. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  19. Çıkardıktan sonra sıcak sıcak ayranla bir arada tüketmenizi tavsiye ederim.
  20. Saatlerce beze açmadan hazırlayabileceğiniz en pratik kıymalı börek tanımı. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

El Açması Çıtır Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Midye Börek
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan)
Bursa Süt Helvası Tarifi
Harika Sosuyla Makarna Salatası
Hamburger
Laz Böreği
Hdabla | © 2025 |