El Açması Börek Tarifi

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İç gereci;

  • 4 adet patates
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru açmak için:

  • Mısır yada buğday nişastası

Üzeri için;

  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce patates haşlanıp ezilir.
  2. Kavrulmuş soğan, salça, patates ve baharatlar eklenip soğutulur.
  3. Hamuru için gereçler karıştırılıp yoğurulur ,yumuşak bir hamur elde edilir. Gerekirse su ek edilir.
  4. Daha sonra hamuru 20 eşit bezeye bölüp tatlı tabağı kadar açıp her birinin ortasına nişasta sürüp bekletiyoruz.
  5. 10 kat alta 10 kat üste gelecek biçimde açıyoruz.
  6. Daha sonra hamurumuzu tepsimizin büyüklüğünde açıp ortasına patatesli iç harcımızı koyup öteki bezeleride açıp tepsimize koyuyoruz.
  7. Daha sonra hamurumuzu dilimleyip ısıttığımız tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökelim .
  8. 200°derecilik fırında kızarana kadar pişirelim. 👌 hamur açmayı bilmeyenler bile çarçabuk yapabilir 👌❤️.

El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Triliçe
Renkli Patates Salatası
İçli Köfte
Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma
Lokmalık Kurabiye
Vişneli, Frambuazlı Brownie Tarifi
Hdabla | © 2025 |