El Açması Börek Tarifi

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İç gereci;
- 4 adet patates
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru açmak için:
- Mısır yada buğday nişastası
Üzeri için;
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce patates haşlanıp ezilir.
- Kavrulmuş soğan, salça, patates ve baharatlar eklenip soğutulur.
- Hamuru için gereçler karıştırılıp yoğurulur ,yumuşak bir hamur elde edilir. Gerekirse su ek edilir.
- Daha sonra hamuru 20 eşit bezeye bölüp tatlı tabağı kadar açıp her birinin ortasına nişasta sürüp bekletiyoruz.
- 10 kat alta 10 kat üste gelecek biçimde açıyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu tepsimizin büyüklüğünde açıp ortasına patatesli iç harcımızı koyup öteki bezeleride açıp tepsimize koyuyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu dilimleyip ısıttığımız tereyağı ve sıvı yağ karışımını dökelim .
- 200°derecilik fırında kızarana kadar pişirelim. 👌 hamur açmayı bilmeyenler bile çarçabuk yapabilir 👌❤️.
El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

