El Açması Börek
El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4-4,5 su bardağı un
Patatesli iç harç için;
- 4-5 adet haşlanmış patates(orta boy)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Kıymalı iç harç için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan(isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, toz kırmızı biber
- Maydanoz
- Kaşar peyniri
Hamuru açmak için;
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
Hamura sürmek için;
- Sıvıyağ
El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım. Üzerini kapatıp 30 dk bekletelim.
- Bu sırada iç harcını hazırlayalım. Haşlanmış patates, tuz, pulbiber ve tereyağını ezerek karıştıralım. Kıymalı harç için kıymayı kavuralım. Soğan ekleyecekler bu kısımda soğanı ekleyebilir. Baharatları ekleyip ocaktan alalım. Son olarak maydanozu ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
- Hamurdan 15 beze yapıp 10 dakika bekletelim. Bezeleri un ve nişasta karışımı ile açalım. Sıvı yağ ile yağlayalım yufkanın tam ortasına bir dolu yemek kaşığı patatesli harçtan koyalım. Üzerine kıymalı harç koyup son olarak rendelenmiş kaşar peyniri koy, hal verip tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra isteğe bağlı üzerine tereyağı sürebilirsiniz. Yapacak olanlara afiyet olsun 🤗
El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















