El Açması Börek

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 5.5 su bardağı un

Arası için;

  • Tereyağı

İçi için;

  • Ezine peyniri
  • Lor peynir
  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,sıvı yağ, su, şeker ,tuz ve mayayı bir kaba alıp karıştıralım .
  2. Üzerine unu azar azar ek edelim çok yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim, uygunca yoğuralım .
  3. Üzerini örtüp oda ısısında 45 dakika mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamurun evvel havasını alalım sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  5. Servis tabağı büyüklüğünde açalım en alt ve en üst kısma yağ sürmüyoruz, başka tüm katlara yağ sürelim .
  6. Üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp 1 saat dolapta bekletelim (yada akşamdan yapıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz).
  7. Tezgaha evvel un serpip tek bir beze halinde merdane yardımıyla açalım.
  8. Peyniri ezip loru ekleyelim harcımızı şerit halinde yufkanın üzerine dizelim .
  9. Üzerine kaşar peyniri ekleyelim ve rulo yapalım yalnızca tek rulo formunda saralım sırasıyla tüm börek bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim .
  10. Çörek otu serpip 180 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim mis üzere oldu afiyet olsun 💫.

El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Muzlu Traliçe
San Sebastian Cheesecake
Lebeniye Çorbası
Kırmızı Biber Çorbası
Sivas Kömbesi (Patatesli)
Anne Sütünü Arttıran Ekmek Üstü Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet