El Açması Börek

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 5.5 su bardağı un
Arası için;
- Tereyağı
İçi için;
- Ezine peyniri
- Lor peynir
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,sıvı yağ, su, şeker ,tuz ve mayayı bir kaba alıp karıştıralım .
- Üzerine unu azar azar ek edelim çok yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim, uygunca yoğuralım .
- Üzerini örtüp oda ısısında 45 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun evvel havasını alalım sonra mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Servis tabağı büyüklüğünde açalım en alt ve en üst kısma yağ sürmüyoruz, başka tüm katlara yağ sürelim .
- Üzerini buzdolabı poşeti ile kapatıp 1 saat dolapta bekletelim (yada akşamdan yapıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz).
- Tezgaha evvel un serpip tek bir beze halinde merdane yardımıyla açalım.
- Peyniri ezip loru ekleyelim harcımızı şerit halinde yufkanın üzerine dizelim .
- Üzerine kaşar peyniri ekleyelim ve rulo yapalım yalnızca tek rulo formunda saralım sırasıyla tüm börek bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim .
- Çörek otu serpip 180 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim mis üzere oldu afiyet olsun 💫.
El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












