El Açması Balkabağı Böreği

El Açması Balkabağı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı oda ısısında tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 4,5 su un denetimli olun kulak göğsü yumuşaklığında olacak
İçi için;
- 1 kg balkabağı rendesi
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı rondodan çekilmiş ceviz
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Açmak için;
- Nişasta
El Açması Balkabağı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına un hariç bütün gereçleri ekleyip karıştıralım daha sonra unuda yavaş yavaş ekleyip ne çok yumuşak nede çok sert olacak.
- Daha sonra 8 eşit modüle bölelim nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde açıp, ortalarına dolap poşeti koyup üstünü güzelce kapatıp buzdolabında 1 saat bekletelim.
- Diğer yandan kabaklarımızı rendeleyip hazırlayalım 1 saatin sonunda bezeleri bol nişastayla açıp büyütelim kabakları açmış olduğumuz yufkanın üzerine serpiştirelim.
- Daha sonra ceviz ve toz şekeride serpiştirip tereyağlı karışımıda serpiştirip, yufkanın iki kenarını içe gerçek kapatıp rulo halinde sarıp fotoğraftaki üzere kendi etrafında saralım.
- Bütün süreç bittikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye dizip yağlı yumurta karışımı sürüp dilimleyelim.
- 200 derecelik ısınmış fırında altı üstü nar üzere kızarana dek pişirelim.
El Açması Balkabağı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









