Ekşili Sulu Köfte

Ekşili Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 3 çorba kaşığı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 rendelenmiş kuru soğan
- 1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
Ayrıca;
- 2 adet küp doğranmış patates
- 2 adet küp doğranmış havuç
- 1,5 litre kaynar su
Terbiyesi için;
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 kaşık yoğurt
- 1 kaşık un
Ekşili Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte gereçleri yeterlice yoğrulur. Köfteler bilye kadar yuvarlanır ve unlu tepsiye atılır. Her tarafı unla bulanır.
- Bir tencereye yağ koyulur. Patates ve havuçlar yağda biraz kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir. Kaynayan suya köfteler yavaşça bırakılır. Tuz da eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar ağır ağır pişirilir.
- Pişince terbiye materyalleri bir kapta düzgünce karıştırılır. Üzerine yemeğin suyundan 2 kepçe eklenir ve karıştırılır. Çorbaya eklenir. 5 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır. Afiyet olsun.
Ekşili Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

