Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 30 adet kuru patlıcan
- 20 yemek kaşık pirinç
- 2 büyük soğan rendesi
- 1 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet büyük domates rendesi
- 1 demet maydanoz ince kıyım
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz
- Bolca zeytinyağ
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kuru patlıcanları 2 kez suyunu değiştirirerek sıcak suda haşladım (siyah suyu akması için ).
- Pirinçleri güzelce yıkayın.
- Soğanları rendeleyin yahut robottan güzelce geçirin ağıza soğan bütün gelmesin.
- Domatesin kabuklarını soyarak rendeleyin.
- Maydonozlarda olabildiğince ince kıyım yapın.
- Tüm materyalleri karıştırın çiğ olarak doldurulacak. Ekşi sevmiyorsanız şayet nar ekşisi ve limon kullanmayabilirsiniz.
- Dolmaların yarısı kadar iç doldurun ağız kısmını kapatın. Tencere tabanına tabak koyup üzerine dolmaları dizin ( dolmaların tabanı tutmaması için )
- En son tekrar üzerine tabak koyarak üzeri geçecek formda sıcak su ekleyip kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin. Su azaldıkça denetimli ekleyebilirsiniz.Pişme müddeti patlıcanın yapısına nazaran değişir denetimli pişiriniz. Afiyet olsun 🙂
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




