Ekşili Kuru Patlıcan Dolması

Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 30 adet kuru patlıcan
  • 20 yemek kaşık pirinç
  • 2 büyük soğan rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet büyük domates rendesi
  • 1 demet maydanoz ince kıyım
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • Bolca zeytinyağ

Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kuru patlıcanları 2 kez suyunu değiştirirerek sıcak suda haşladım (siyah suyu akması için ).
  2. Pirinçleri güzelce yıkayın.
  3. Soğanları rendeleyin yahut robottan güzelce geçirin ağıza soğan bütün gelmesin.
  4. Domatesin kabuklarını soyarak rendeleyin.
  5. Maydonozlarda olabildiğince ince kıyım yapın.
  6. Tüm materyalleri karıştırın çiğ olarak doldurulacak. Ekşi sevmiyorsanız şayet nar ekşisi ve limon kullanmayabilirsiniz.
  7. Dolmaların yarısı kadar iç doldurun ağız kısmını kapatın. Tencere tabanına tabak koyup üzerine dolmaları dizin ( dolmaların tabanı tutmaması için )
  8. En son tekrar üzerine tabak koyarak üzeri geçecek formda sıcak su ekleyip kısık ateşte 1-1,5 saat pişirin. Su azaldıkça denetimli ekleyebilirsiniz.Pişme müddeti patlıcanın yapısına nazaran değişir denetimli pişiriniz. Afiyet olsun 🙂

Ekşili Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmek Böreği
Susamlı Cevizli Yumuşak Kek
Fırında İstiridye
Brüksel Lahanası Salatası
Boyoz Tadında Enfes Börek (Akşamdan Hazırlanan)
Kahvaltılık Kaşarlı Milföy Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet