Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız)
Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız) Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için materyaller:
- 250 gram yağsız kıyma
- Yarım çay bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1 küçük soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- Tuz
- Karabiber (sadece köfteye eklenir)
Terbiyesi için:
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım limonun suyu
Çorbası için:
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Biraz kuru nane
Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı hazırlanır. Bulguru yavaşça ıslatıp yumuşaması beklenir.
- Tüm köfte materyalleri (karabiber dahil) yoğrulur.
- Fındık büyüklüğünde minik köfteler yuvarlanır.
- 5 su bardağı suda köfteler haşlanır. Su kaynayınca köfteler eklenir.
- Ayrı bir kapta terbiye gereçleri (un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu) güzelce çırpılır.
- Haşlanan köftenin suyundan birkaç kaşık alınarak terbiyeye eklenir, ılıklaştırılır.
- Çorbanın altı yüksek ateşte açık olacak.
- Terbiye yavaş yavaş eklenirken tıpkı anda süratlice karıştırılır.
- Kaynamaya başladığı anda altı kısılır ve 5 dakika daha kaynatılır.
- Son olarak çorbaya baharatlar eklenir: tuz, pul biber, biraz nane.Ocağın altı kapatılır.
- Tencere kapağı yarım kapatılır. (tam kapatılırsa terbiye kesilebilir. ).
Ekşili Köfte Çorbası (Yağsız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















