Ekşili Köfte

Ekşili Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 300 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 yumurta akı (sarısı terbiyesi için)
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 küçük kuru soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı ucuyla kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Diğer gereçler:

  • 2 orta uzunluk patates (küp doğranmış)
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı sıcak su (kıvamına nazaran artırabilirsiniz)
  • Tuz ve karabiber

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 limonun suyu (ben bol ekşili seviyorum siz isterseniz yarım limonda kullanabilirsiniz.)

Ekşili Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayın ki, hem temizlensin hem de memnun olsun. Üzerine bulguru ekleyin ve az geçecek kadar kaynar su koyup 20 dakika dinlendirin. (onlara da bir mola lazım. ).
  2. Kıyma, rendelenmiş soğan, suyu süzülmüş pirinç, bulgur, yumurta akı, tuz ve baharatları bir kaseye alın.
  3. Şimdi işin sıkıntı kısmı: yoğurun! ve yoğurun! zira az yoğurursanız köfteler “biz dağıldık” der.
  4. Ben köfteleri iri yapmayı severim, bu türlü heybetli duruyorlar. Ancak siz “mini küçük köfteler” derseniz ufak yapabilirsiniz. Köfteleri hazırladıktan sonra unlanmış bir tepsiye alıp yavaşça sallayın. Köfteler unla uygunca dost olsun.
  5. Patates ve havuçları küp doğrayın. Burada ölçü altın kuraldır: ne çok büyük ne çok küçük!.
  6. Sıvı yağı kızdırın, havuçları ekleyip 1-2 dakika soteleyin. Akabinde patatesleri de ekleyip birkaç çeşit çevirin. Sebzelerin keyfi yerine gelince, sıcak suyu ekleyin.
  7. Su kaynamaya başladığında köfteleri sahneye çıkarın. Fakat dikkat, hepsini bir anda atmayın, yoksa suyun içinde düğün olur. Orta ara nazikçe karıştırarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
  8. Yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurdu güzelce çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edince yemeğin suyundan 2 kepçe alıp terbiyeye ekleyin.
  9. Bu karışımı tencereye yavaş yavaş eklerken daima karıştırmayı unutmayın. (terbiyeyi döküp köfteleri korkutmayalım!).
  10. Yemek bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyin.Ve işte karşınızda: lezzetiyle gösteri yapan ekşili köfte!.

Ekşili Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Sapsarı Çok Kolay Biber Turşusu Tarifi (Videolu)
Sebzeli Köfte Tarifi
Kuymak (8+ay)
Dubai Brownie
Sütlaç
Havuçlu Beyaz Lahana Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet