Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon)

Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon) Tanımı İçin Malzemeler
- 225 gram tereyağ (yumuşak)
- 120 gram toz şeker
- 300-320 gram un
Dolgusu için;
- 250 gram frambuaz + çilek karışımı
- 1-2 yemek kaşığı çilek reçeli
- 90 gram şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 6-7 modül beyaz çikolata
Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru hazırlıyoruz.
- Tereyağ ve şekeri karıştırıp unu ekliyoruz.
- Hamur sert olmamalı çok yumuşak olmamalı.
- Hamurdan üzeri için küçük bir modül ayırıp dolapta bekletiyoruz.
- Yağlı kağıt serili borcama hamuru düz bir taban olacak formda yerleştiriyoruz ve kaşıkla düzleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Pişip biraz soğuduktan sonra iç dolgusunu hazırlıyoruz.
- Çilek ve frambuaz karışımının üzerine şeker,nişasta,limon suyu,limon kabuğu rendesi,çilek reçelini ekleyip karıştırıyoruz.
- Tartın üzerine bu karışımı döküp üzerine beyaz çikolata ekleyip dolapta olan hamuru ufalayıp tekrardan evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋.
Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











