Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon)

Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon) Tanımı İçin Malzemeler

  • 225 gram tereyağ (yumuşak)
  • 120 gram toz şeker
  • 300-320 gram un

Dolgusu için;

  • 250 gram frambuaz + çilek karışımı
  • 1-2 yemek kaşığı çilek reçeli
  • 90 gram şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 6-7 modül beyaz çikolata

Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamuru hazırlıyoruz.
  2. Tereyağ ve şekeri karıştırıp unu ekliyoruz.
  3. Hamur sert olmamalı çok yumuşak olmamalı.
  4. Hamurdan üzeri için küçük bir modül ayırıp dolapta bekletiyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili borcama hamuru düz bir taban olacak formda yerleştiriyoruz ve kaşıkla düzleştiriyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
  7. Pişip biraz soğuduktan sonra iç dolgusunu hazırlıyoruz.
  8. Çilek ve frambuaz karışımının üzerine şeker,nişasta,limon suyu,limon kabuğu rendesi,çilek reçelini ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Tartın üzerine bu karışımı döküp üzerine beyaz çikolata ekleyip dolapta olan hamuru ufalayıp tekrardan evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋.

Ekşi Ve Tatlı Tart (Frambuaz,Çilek,Limon) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Lavaştan Tavada Pratik Börek
Soğan Dolması
Bir Hamur 3 Çeşit Poğaça
Pratik Milföy Gözleme
Orman Meyveli Kap Kek
Tahinli Cevizli Kurabiye (Helva Tadında)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet