Ekşi Mayalı Ekmek
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ekşi maya
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1.5 – 2 su bardağı su
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, un, su ve tuz karıştırılıp yumuşak ele yapışan bir hamur elde edilir. ( su ölçüsü denetimli konulmalı).
- 30 dk ortayla hamura 3 kere katlama yapılır. 2 saat mayalandırıldıktan sonra dolaba soğuk mayalama için konur.
- 10 – 12 saat soğuk mayalanan hamura biçimi verilerek tepsiye alınır.
- 2 saat kadar tepsi mayası yaptırılan hamur 180- 200 derece evvelce ısınmış fırında 40-45 dk pişirilir.
- Fırından çıkarılan ekmek kabuğuna hafif su damlacıkları serpilir ve mutfak bezine sarılıp soğuması beklenir. Bu süreç kabuğu yumuşaması için gereklidir.
Ekşi Mayalı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










