Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük uzunluk kuru ekmek kadayıfı
  • 4 su bardağı şeker
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 2 su bardağı dondurulmuş vişne

Üzerine;

  • Kaymak

Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbet hazırlanır. 4 su bardağı şeker, limon tuzu ve 1 litre su ocağa alınır. Şerbet kaynayınca vişneler eklenir. Kuru ekmek kadayıfı 1 litre su ile ortada çevrilerek ıslatılır.
  2. Islatılan kadayıfı fazla suyu alınır. Kadayıf geniş bir tepsiye alınır. Üzerine kaynayan şerbet dökülüp orta ateşte 45 dakika pişirilir.
  3. Kadayıf pişerken daima olarak kenarından şerbet kaşıkla alınarak kadayıfın üzerine üzerine dökülür. 45 dakika sonra şerbetini çeken kadayıf soğumaya alınır. Kaymakla servis edilir. Afiyet olsun.

Ekmek Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mürdüm Erikli Cheesecake
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Patatesli Atom Çörekler
Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği
Dereotlu Poğaça
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |