Ekmek Kadayıfı
Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk kuru ekmek kadayıfı
- 4 su bardağı şeker
- 5-6 adet limon tuzu
- 2 su bardağı dondurulmuş vişne
Üzerine;
- Kaymak
Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet hazırlanır. 4 su bardağı şeker, limon tuzu ve 1 litre su ocağa alınır. Şerbet kaynayınca vişneler eklenir. Kuru ekmek kadayıfı 1 litre su ile ortada çevrilerek ıslatılır.
- Islatılan kadayıfı fazla suyu alınır. Kadayıf geniş bir tepsiye alınır. Üzerine kaynayan şerbet dökülüp orta ateşte 45 dakika pişirilir.
- Kadayıf pişerken daima olarak kenarından şerbet kaşıkla alınarak kadayıfın üzerine üzerine dökülür. 45 dakika sonra şerbetini çeken kadayıf soğumaya alınır. Kaymakla servis edilir. Afiyet olsun.
Ekmek Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















