Ekmek Islaması Tarifi
Ekmek Islaması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün ekmek ( boyatlamış yahut boyatlamaya başlamış)
- 3,5 su bardağı su kaynamış
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 orta uzunluk soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Çok az kekik
- 1 çay kaşığı toz pulbiber
- 10 yemek kaşığı yağ
Ekmek Islaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ekmekleri dilimleyin ve 7 -8 saat müddette kurutun.
- Sonra su kaynatın, üstüne tuzu ekleyin borcama ekmekleri dizin.
- Sonra soğanları soyun dik dik doğrayın ,sonra tavaya yağı alın, üstüne soğanları atın, biraz kavurun.
- Salçayı ekleyin, baharatları ekleyin ve biraz daha kavurun.
- Sonra ekmekleri ıslayın ve üzerine soğanları dökün ve yayın afiyet olsun 😊😊😊😊.
Ekmek Islaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














