Ekmek Hamurundan Nefis Pizza Tarifi

Ekmek Hamurundan Nefis Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamurumuz için;

  • 12 su bardağı un
  • 1200 ml su (6 su bardağı)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya

Pizza sosumuz için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Sıvı yağ
  • İnceltmek için yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • Sucuk
  • Kaşar
  • Salam
  • Sosis
  • Kapya biber
  • Yeşil biber
  • Mantar
  • Mısır (arzuya nazaran çeşitlendirebilirsiniz. bunların rastgele bir ölçüsü yok)

Ekmek Hamurundan Nefis Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanışı için; un, su ve tuzu karıştıralım. İçine suyunu yavaş ve karıştıra karıştıra dökelim yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuralım. Suyunuzu lütfen denetimli ekleyin. Mayalanma süreci hızlansın istiyorsanız fırınınızı 50 derecede ısıtıp içinde 1 saat üzere bir müddette mayalandırabilirsiniz.
  2. Eğer daha az şahsa yapacaksanız ölçüyü yarı yarıya indirip hamuru ona nazaran de yapabilirsiniz. Ben kalan hamuru tavada bazlama ekmek yapmak için ayırdım.
  3. Hamur mayalanana kadar ocakta salçalı sosumuzu hazırlayalım. Isınan tavaya bir ölçü yağ döküp salçayı kavurup içine 1 diş sarımsak rendeleyin, sarımsağın kokusu çıkınca kekiği ekleyin aromasını salınca yarım çay bardağı suyu ekleyin 1 taşım kaynatın kapatın.
  4. Pizza üzerine garnitür olarak ekleyeceğimiz gereçleri doğrayalım.
  5. Genel hazırlama ve pişirme süreci için; hamurdan istediğiniz büyüklükte kesim alıp un serperek istediğiniz incelikte açılmasını sağlayın.
  6. Açılan hamuru elinizde iki üç çeşit çevirip fazla unundan kurtulun, yağlı kağıdın üzerine serip kabarmasını önlemek için çatalla delikler oluşturun.
  7. 220 derecede alt üst fansız ayarda fırın tepsisinde en alt rafta 5 dk hamura ön pişirme yapın.
  8. Fırından çıkartıp üzerine salçalı sosunu ve kalan pizza materyallerini ekleyin. Birebir sıcaklıkta yeniden fansız ayarda, bu sefer orta rafta 10 dk pişirin ve dilimleyin. Pizza baharatı olarak üzerine kajun baharatı döküp yerseniz dominosu asla aratmaz.

Not:Ben 8 dilim pizza için portakal büyüklüğü kadar yumak aldım xl ve ince pizza oldu.

Ekmek Hamurundan Nefis Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Böreği
Karışık Sebzesi İle Mor Karnabahar
Közlenmiş Patlıcan Mezesi
Fırında Köfte Patates
Çıtır Simit (Zirve Lezzettt)
Fırında Sardalye Balığım
Hdabla | © 2025 |